Återvinning av elektronik

Vi köper elektroniskt avfall från företag, inklusive elektronik som innehåller datasäkerhetsavfall. Vi kan hämta avfallet på plats, eller du kan skicka det till oss via Posti, Matkahuolto eller DB Schenker. Läs mer under punkten “Skrot kan också fraktas”.

Vi tar emot bl.a. kretskort, gamla mobiltelefoner, avfall från telecentraler, hårddiskar, CD-enheter och ett stort antal andra produkter. Tyvärr kan vi inte ta emot enstaka produkter.

Prissättningen och återvinningsprocessen

De flesta kretskorten eller deras komponenter innehåller bl.a. guld, silver, palladium och koppar. Materialets ersättningsvärde baseras på mängden av dessa metaller.

Vi sorterar, väger och prissätter det elektroniska avfallet när produkterna anländer till vår processeringsanläggning i Tervajoki. Därefter betalar vi ut ersättning till kunden.

Kretskorten krossas med vår egen krossmaskin och den färdiga krossen skickas till smältverket. En effektiv cyklondammsugare samlar in ädelmetalldammet från krossningen. Dammet skickas sedan till smältverket för slutbehandling.

Elektroniskt datasäkerhetsavfall

Kat-Metal återvinner även elektroniskt datasäkerhetsavfall. Vid behov kan vi även förse er med förstörelseintyg.

Skrot kan också fraktas

Vi har avtal med Posti, Matkahuolto och DB Schenker. Vi avtalar alltid om alla logistikkostnader separat. Hämtningarna kostar ingenting för kunden, eftersom vi planerar rutterna med så fullastade bilar som möjligt och med det mest förnuftiga schemat. Vi skräddarsyr logistiken från fall till fall och det finns oändliga alternativ. Vill du veta mer om frakten, kontakta kundservice.