Katalysatorer

Visste du att en katalysator ofta innehåller samma mängd av platina som ett ton bergmaterial? Återvinning minskar behovet av stenbrytning och bevarar därmed naturen. För oss är miljövänligheten en av våra viktigaste värden. Därför inledde vi vår återvinningsverksamhet med katalysatorer.

Katalysatoråtervinning till Finlands bästa priser

Vi utvecklar ständigt vår verksamhet enligt standarderna. Tidigare fanns det inget effektivt återvinningssystem för katalysatorer i Finland. Nuförtiden är det enkelt och lönsamt att återvinna katalysatorer.

Katalysatoråtervinning

Vi köper fordonskatalysatorer och industriella katalysatorer som innehåller ädelmetaller.

Avhämtning och prissättning

Varje katalysator prissätts separat enligt ädelmetallhalten. Katalysatorerna är i regel försedda med koder som kan användas för kontroll av koncentrationerna i uppdaterade system som vi själva administrerar. Om det inte finns någon kod eller katalysatorn inte finns i systemet, har vi andra verktyg för att göra analysen. Betalning sker så fort som varorna anländer till vår processeringsanläggning i Tervajoki.

Vi hämtar skrotet med vår utrustning som är registrerad i NMT-centralens avfallshanteringsregister.

Vi köper även keramiska celler och dieselpartiklar samt enskilda, trasiga och skalfria katalysatorer. Observera att vi inte betalar för tomma katalysatorer, men betalar halva priset för halva katalysatorer.

Skrot kan också fraktas

Vi har avtal med Posti, Matkahuolto och DB Schenker. Enskilda eller små mängder av katalysatorer kan mycket väl skickas med frakt. Vi avtalar alltid om alla logistikkostnader separat. Hämtningarna kostar ingenting för kunden, eftersom vi planerar rutterna med så fullastade bilar som möjligt och med det mest förnuftiga schemat. Vi skräddarsyr logistiken från fall till fall och det finns oändliga alternativ. Vill du veta mer om frakten, kontakta kundservice.

Katalysatorhantering

Vår processanläggning i Tervajoki har en skärningsstation som är speciellt konstruerad och byggd för behandling av katalysatorer. Vårt välutrustade laboratorium möjliggör exakta analyser.

Material processas noggrant för smältning med Kat-Metals egen topputrustning. Vi förbättrar kontinuerligt våra processer och analyser med förnybar utrustning och bearbetning.